Friday, January 12, 2007

Sjokade og makrell i tomat?

At det går an å kombinere forskjellige pålegg, er et velkjent fenomen. Spørsmålet er vel heller hvilke kombinasjoner som er "godtatt". Ingen rynker på nesen dersom du kombinerer nugatti og banan, mens mange nok begynner å lure dersom du kombinerer sjokade og kaviar.

Hvorfor er det sånn? Hvilke kombinasjoner fungerer? Funker Sjokade og Nugatti på andre ting enn brødskiver og rundstykker? Hva med gulrot for eksempel?

Legg igjen ditt forslag under!

Sunday, January 7, 2007

Nugatti-tyven ble tatt

Ungene i Vågen barnehage på Jørpeland jublet i høst da politiet pågrep tyven som brøt seg inn i barnehagen i mars og spiste flere skiver med nugatti. En jørpelandsbu i 20-årsalderen ble siktet for grovt tyveri etter innbruddet, melder Stavanger Aftenblad. Tyven hadde tydeligvis vært sulten, for han tok seg tid til å smøre seg skiver med nugatti og drikke brus før han rasket med seg en bærbar pc, et digitalt videokamera og to digitale fotoapparater. Mannen er en såkalt kjenning av politiet og ble dessuten siktet for bruk av narkotika.

- Innrømmer han å ha spist nugatti?

- Nei, han erkjenner ikke å ha vært i Vågen barnehage. Vi har DNA-spor fra innbruddet og har tatt prøver av vedkommende, så dette vil komme for en dag uansett, svarte politiet.

Friday, January 5, 2007

Rosende omtale i Tyskland

I en "Nugatti Test und Preisvergleich" på den tyske nettsiden Ciao! får Nugatti fra Stabburet fem av fem mulige stjerner. Les mer her.

Det nye Funky Nugatti

Selvfølgelig liker vi i NoNS bandet Det nye Funky Nugatti. Les og hør mer om det på NRK Urørt

Fakta om Sjokade

Sjokade er et sjokoladepålegg som lages av kakaobønner og karamellisert sukker. Sjokade produseres av Stabburet. Sjokade ble lansert i Norge i 1961, og er noe eldre enn Nugatti. Sjokade regnes som svært usunt, men veldig populært. Ingredienser: Invertsukker, sukker, vegetabilsk fett, glykosesirup, kakaopulver (5,0%), vann, emulgator (soyalecitin), salt og aroma. Finnes i følgende størrelser:

  • Sjokade 500 gr
  • Sjokade 250 gr
  • Sjokade tube 265 gr

Fakta om nugatti

Nugatti er et sjokoladepålegg laget av nøtter og nougat. Det produseres av Stabburet, og inneholder blant annet kakao, melk og hasselnøtter. Pålegget ble lansert i 1969, og er dermed litt yngre enn storebroren Sjokade. Det blir solgt over 4.000 tonn av det årlig, og Nugatti er trolig det mest populære søte pålegget i Norge. Nugatti blir regnet som ett svært usunt pålegg, og det er svært populært blant barn, men også voksne. Pålegget har alltid vært å få på plastbeger, men blir nå også solgt i tuber.

Monday, January 1, 2007

Hvordan det hele startet

Første arbeidsdag etter nyttår 2007 ved lunsjbordet på NLMs kretskontor i Stavanger:

Regnskapsmedarbeider Evind Svensen smører seg en skive med et tykt lag med Nugatti, mens resten av lunsjfellesskapet ser på. Rundt ham høres hånende kommentarer fra kollegene i regnskapsavdelingen.

Det er da Inge Kallestad trår til med en støttende bemerkning, og bekjenner at også han er en Nugatti- og Sjokadespiser, på tross av sine mer enn 40 år og grå hår. Kallestad slår også straks til orde for å skipe en Nugatti- og Sjokadespiserklubb, for å motarbeide mobbing av den type som er beskrevet over.

Og dermed ruller snøballen. Samme dag er nettsiden oppe. Dagen etter er statuttene skrevet. Og her er vi altså nå.

Våre statutter

Norsk forening for Nugatti- og Sjokadeelskere er en forening for alle som setter pris på de to sjokoladepåleggene. Medlemskap i foreningen er gratis, men det kreves av medlemmene at de støtter opp om foreningens formål.

Foreningens formål:
Å støtte opp om menneskers rett til å nyte Nugatti og Sjokade - uansett alder og vekt.

I dette ligger det blant annet at foreningen:
- ønsker å motarbeide mobbing av Nugatti- og Sjokoladespisere
- ønsker å senke prisene på Nugatti og Sjokade
- ønsker å fremme menneskers generelle trivsel